Indsigt

Er en lejekontrakt gyldig uden underskrift?

Er en lejekontrakt gyldig uden underskrift?

Er en lejekontrakt gyldig uden underskrift?

Uden en gyldig underskrevet lejekontrakt er lejeforholdet kun reguleret af almindelige regler i lejeloven. Dette indebærer blandt andet, at der ikke er fastsat en slutdato for lejemålets ophør, at du ikke kan kræve, at lejeren f.eks. rydder sne, og at det kan være svært at forbyde lejeren at holde husdyr. 

Imidlertid kan der være situationer, hvor en lejekontrakt er gyldig uden en formel underskrift. Dette kaldes undertiden en mundtlig kontrakt. For at en mundtlig kontrakt skal være gyldig, skal der normalt være bevis for, at begge parter har accepteret de betingelser, der er aftalt. Dette kan omfatte handlinger såsom at lejeren flytter ind i ejendommen og begynder at betale husleje, hvilket tyder på accept af de vilkår, der er aftalt mundtligt. Bevis for betaling af husleje eller andre udgifter samt kommunikation mellem udlejer og lejer kan også bruges som bevis for en mundtlig lejeaftale. 


Det er dog vigtigt at bemærke, at en skriftlig kontrakt normalt er at foretrække, da den giver klare beviser på de aftalte vilkår og betingelser og kan reducere risikoen for misforståelser mellem parterne. Derfor anbefales det altid at få en lejekontrakt underskrevet af både udlejer og lejer for at sikre klarhed og retssikkerhed for begge parter. I dag kan man på sikker vis underskrive dokumenter med digitale signaturer. 

Du kan lige nu få en gratis prøveperiode hos epact.dk - kontakt os på telefon eller mail!

 

Prøv ePact nu og få 10 GRATIS signaturer

Det har aldrig været lettere og
hurtigere at indhente
underskrifter

Tilmeld dig